Klovn & Tryllekunstner

Nøkkelord for virksomheten er variasjon, publikumsdeltagelse og humor. Jeg anser disse faktorene som grunnleggende i barneunderholdning for å skape og opprettholde publikums interesse og engasjement.
Selv om dette i første rekke er barneunderholdning, fletter jeg også inn litt kjapp eldreomsorg = Familieforestilling.

Felles for showene er at de varer ca.45 min. (mulig å tilpasse), kan spilles på små flater og at jeg selv har alt utstyret som trengs (jfr.lydanlegg). Samt at jeg spiller rollen som klovn, buktaler og komisk tryllekunstner. Harry Potter eat your heart out.
*Forskjell på show & forestilling? Litt mer ”schwung” over show, forestilling for de mer finkulturelle. Innholdsmessig identisk. Litt sleip helgardering her. He, he…

Leketøys: I denne forestillingen gjør Klovnen Knut et helhjertet forsøk på å sitte barnevakt for barnebarnet Kristian. Her blir det mating som ikke går helt etter planen og strabasiøse bleieskift. Mellom slagene blir det heldigvis tid til å kikke nærmere på hva som gjemmer seg i husets lekekasse. Der finner Klovnen Knut interessante saker som byr på mye moro, magi og en smule mystikk. Målgruppe: 3 – 9 år. Varighet. 45 min. (kan tilpasses)

Velkommen til bords Rufus Roff: I denne forestillingen inviterer Klovnen Knut sin beste firbente venn til et usøkt måltid. Faktisk verdens beste middag. Det er mye som skal forberedes: Bordet skal pyntes og bestikk settes frem, før maten omsider lages og Rufus Roff gjør sin entre’. Mye å huske på og ikke alltid like lett å holde tunga i rett munn for en rødneset vert som sliter med uregjerlige blomster, vaser med vaser og bestikk – og ellers surrer med det meste. Alt går vel ikke helt etter oppskriften.
Mer som når en kjøttrett faller i fisk. Her er det duket for tryll og tøys, overraskelser og misforståelser på løpende bånd etter som forberedelsene skrider frem. Og så er det Rufus Roff da; en firbeint sjarmerende ulldott som heller ikke gjør jobben som middagsvert helt enkel, men desto mer morsom og magisk.
Obs! Angst for søl og lek med mat? Slapp av – her er det meste på det tørre.
Målgruppe: 3 – 9 år. Og voksne. Varighet: 45 min. (kan tilpasses)

VirrrVarrr: Et slitesterkt stykke barneunderholdning som ble laget i anledning Klovnen Knut´s 10 års jubileum og som fortsatt lever livlig i beste velgående. VirrrVarrr spenner fra klassiske sirkusferdigheter a la enhjulsykling, sjonglering, tallerkenspinn til korkopptrekkertrim (?), tryllekunstner, tull og tøys. Og ikke å forglemme: Knut Gribb – en skikkelig usikkelig ugagnskråke som på sitt kjempesmåfrekke vis bidrar til å krydre innholdet til en variert, fargerik og engasjerende meny.

VirrrVarrr er et stykke jeg som klovn neppe blir lei med det første.
I hvert fall ikke i min levetid.
Målgruppe: 3-10 år. Og voksne. Varighet: 45 min. (kan tilpasses)

Apestreker: Handlingen dreier seg rundt klovnens forsøk på å lese fra Norges tykkeste dyrebok – Norges  Løver. Prosjektet avspores stadig av Tom Tuba – en så godt som levende chimpanse* av typen bajas – som ved en misforståelse har havnet i India (!) og er avskåret fra å komme “hit”, men som holder kontakten pr. telefon. Hver telefon utløser komiske, magiske og musikalske innslag der barna får ta aktivt del. For hver opprigning kommer han nærmere og nærmere…….

Apestreker er et viktig stykke. Et stykke som gir svar. Svar på for eksempel hvorfor Titanic sank (og la det være sagt med en gang: To stykker må ikke reise seg i båt – i alle fall ikke i samme båt – samtidig.)
Målgruppe: 3-9 år. Og voksne. Varighet:45 min. (kan tilpasses)
*Se videoklipp.

I Regnbuens Farger er to underholdende og lærerike forestillinger der jeg som klovn, buktaler og tryllekunstner tar opp grunnleggende forhold innen et fascinerende felt: Farger.
Stykkene ble i utgangspunkt laget med henblikk på Skolesekken, men her er det så mye tull og tryll, fascinerende facts og pussige innslag at folk fra tre-fire også vil måpe og flire – og gi voksne aha-ha-ha-ha opplevelser om saker og ting de ikke vet at de ikke visste og har glemt at de har glemt.
Og kanskje lære en smule i tillegg. Gøyal p-e-d-a-g-o-g-i-s-k (skal vi si det sammen?) barneunderholdning med en smule kunnskapsformidling.

I Regnbuens Farger – Del 1 konsentrerer seg om 3 forhold: Hvor fargene kommer fra, hvordan ting får farge og ulike former for fargeblanding. Den læringsmessige teorien presenteres i enkel og kortfattet form og illustreres fortløpende gjennom humor, tryll og enkle eksperimenter.
Her vandrer fargeforskeren Isaac Newton og Klovnen Knut´n hånd i hånd. Sistenevnte i absolutt tyngst takt. Her er humor og hakeslepp satt i høysetet.
Målgruppe: 4 -10år. Og voksne. Varighet 45 min.
Er man fantabelaktig fornøyd med stykket, kan man eventuelt følge opp med:

I Regnbuens Farger – Del 2 legger hovedvekt på fargenes nytte- & nyteverdi og viser hvordan farger kan være til praktisk hjelp, nytte og glede på ulike områder. Også her gjennomsyrer humor og tryll presentasjonen. Stykket har som målsetting å gi et tungt underholdende og lett bevisstgjørende innblikk i fargenes funksjoner i dagliglivet og naturen.
Målgruppe: 4-10 år. Og voksne. Varighet 45 min.

Alfabetasuppe:Hva er en bokstav? Hvor kommer bokstavene våre fra?
Klovnen Knut her med tilbud om forestillingen «AlfaBetaSuppe» som handler om bokstavene våre – skriftspråket på fint.
Med humor, tryll og historier beskrives hvordan skriftlig kommunikasjon har utviklet seg fra bilder til symboler for lyd.
Her smetter vi innom de første forsøk på å fange talespråket med bilder og bildesymboler i Mesopotamia, Egypt og Kina
og følger «lydsporet» fra rebus til Fønikernes alfabet som via Hellas og Romerriket ender som runer og siden bokstaver i Norge.
Alfabetet; 29 symboler for ulike lyder som gjør oss i stand til å uttrykke alt vi tenker, mener, ønsker og drømmer om…
Magisk! Fantabelaktig! Målgruppe: Fra 6 år. Varighet 45 min.

Nisseshow med Nisse-Knut:

Se egen side vedr. julenisse og juletrefest.

Foredrag:

«Logikken bak komikken». Et underholdende kikk inn i humorens (u)vesen.
Her belyses i teori og praktiske eksempler (hvilke) faktorer som påvirker smilebånd og lattermuskler. Egner seg godt for personalgrupper, videregående skoler, folkehøyskoler, drama-/teatergrupper og andre som kan tenkes å sette pris på – og kansje nyttiggjøre seg – litt latterlig kunnskap i lett fornøyelig fordøyelig innpakning.
Varighet: 45 min. (kan tilpasses)

Se også Klovnen KnutTroll & LirekasseJulenisse & Juletrefest,  ReferanserVideo & FotoKontakt.