Referanser

På denne siden finner du skriftlige bevis for at Klovnen Knut driver en latterlig seriøs virksomhet som klovn & tryllekunstner. Barneunderholdning som verdsettes både av barn og voksne over hele landet. Familieunderholdning i topp klasse, som det er enkelt å organisere (ta en telefon/send en epost) og å gjennomføre (ingen sære krav til scene, lyd, lys og publikumsplassering.)
Spiller like gjerne på scene som gymsal, fellesrom og stuegolv.

P.s.: Jeg har for øvrig utelatt anbefalingene fra min mor… Det ble for pinlig.

20.08.2022
Kvar einaste familiefestival burde hatt besøk av Klovnen Knut.
Både foreldre og barn tok kontakt etter han var på Tomatfestivalen på Finnøy i fjor, og spurte
om han kunne komme tilbake. Me spurte. Klovnen Knut sa JA. Og me blei så GLAD.
Klovnen Knut leverte både på scenen, og rundt på festivalområdet frå begynnelsen til slutt.
Han har ein fantastisk kontakt med både barna og dei vaksne. Det var mykje latter og
tindrande auger.
Terningkast 6 frå festivalsjefen, og strålande nøgde foreldre og barn.
Signe Vignes Flesjå

05.06.2022
Endeleg fekk Suldal arrangert Ryfylkedagar etter koronaopphald, og ikkje minst fekk me
igjen møte  «vår»  fantastiske Klovnen Knut frå Bergen.
Klovnen Knut skapar små stjerneskodd i borna si kvardag og smil og anerkjenning hjå dei
vaksne.
Med glimt i auge og observant blikk mot publikum fengslar han store og små både som
magikar, klovn, Troll- Knut og Lirekasse-Knut.
Anerkjenninga med latter og klappande hender, gjer at me anbefalar Klovnen Knut på det
sterkaste!
Ryfylkedagskomiteen
Marit Larsen

Karmøy 22.05.2021
Lørdag 22.05.2021 hadde vi gleden av å ha Klovnen Knut på besøk med forestillingen «Apestreker». Sjelden har vi hatt en så dreven artist som i den grad vet hvilke knapper han skal trykke på for å underholde barn. Barna hylte av latter! I tillegg greier han å underholde de voksne med dobbel kommunikasjon som bare de voksne forstår. En glimrende artist som har sitt publikum i sin hule hånd fra start til slutt! Anbefales på det varmeste!

Karl Johan Gundersen
Kulturhusleder, Karmøy kulturhus

11.06.2022
«Vi var så heldige å få et gjensyn med Klovnen Knut på Frivillighetsfesten i Kvinesdal 2022.
Dette er underholdning på høyt nivå og både voksne og barn lar seg rive med. Klovnen Knut
vet å kommunisere med sitt publikum og både barn og voksne syns det er like morsomt.
Replikkene er kjappe og tatt på kornet. Denne klovnen kan både trylle, sjonglere, sykle på en-
hjuling og vet å engasjere både store og små. Vi anbefaler Knut Berntsen sine show på det
varmeste.»
Klovnen Knut opptrådde med «VirrrVarrr» på Sølvberget den 03.04.22. Han begeistrer
publikum, og er veldig god på å få barna med seg. Knut bringer både humor, engasjement og
en dose magi til publikum når han opptrer.  
Vennlig hilsen
Sofie Birgitte Andersen
Programansvarlig Sølvberget bibliotek og kulturhus

HØSTEN 2018:

Leketøys: (Tilbakemeldinger fra en oval weekend i Nord-Norge september  2018)

Tusen takk for et flott show på Narvik bibliotek 30. september 2018. Over 200 mennesker koste seg med forestillingen «Leketøys». Vil anbefale Klovnen Knut på det varmeste. Super underholdning for alle aldre!
Håper du vil komme snart igjen til Narvik.
Vennlig hilsen
Randi Agersborg
Narvik bibliotek

Klovnen Knut leverer med finurlig eleganse som jeg aldri har sett lignende til. Her er det snakk om å få små og store til å le av det samme, en kunst som få mestrer. Klovnen Knut er ekspert i denne balansen.
Det skinner også godt igjennom at han har pedagogisk utdanning som plattform. Denne klovnen kan barn. Leketøys er virkelig like morsomt for voksne som for barna. Denne opplevelsen bør alle unne seg.
Anbefales i aller høyeste grad.
Hilde Espejord
Tjeldsund bibliotek

Leketøys på Myre.
Ny forestilling, som alltid knallgodt levert av Klovnen Knut. Du klarte det kunststykket å få både barn i alderen 3 – 6 år og voksne i ”alle aldre” til å le HØYT og samtidig, men ikke nødvendigvis av det samme. Da er forestillingen godt bygget opp med humor på flere plan! Ungene fra barnehagene lo, de ansatte lo – og latteren hørtes godt utover på bygget, så godt at det dukket opp nysgjerrige mennesker som måtte se hva som foregikk. Det er neppe hverdagslig med så mye fryd i gangene på rådhuset . Når ca 85 barn med dertil hørende voksne holder fokus og ler seg gjennom ca 45 minutter, da har du lyktes.

AlfaBetaSuppe: (September 2018)

Klovnen Knut (Knut Berntsen) reiste på turné for Folkeakademiet Midt-Norge med de splitter nye forestillingene LEKETØYS og ALFABETASUPPE høsten 2018, totalt 27 framføringer. Begge forestillingene ble svært godt mottatt, og jeg fikk selv gleden av å få servert ALFABETASUPPE.
Dette er ikke en klassisk Klovnen Knut forestilling, men ikke mindre underholdende av den grunn. Skriftspråkets opprinnelse kan høres ut som et tørt tema for barn i tidlig skolealder, men Knut evner på sin helt spesielle måte å gjøre temaet spennende og engasjerende. Han beveger seg i grenseland mellom undervisning og underholdning, noe han mestrer på en glimrende måte. Han er en dyktig pedagog, og klarte å trollbinde selv de i utgangspunktet mest urolige barna gjennom 45 minutter med bokstaver og tegn – ispedd tryll, tull og tøys.
Jeg kan trygt anbefale ALFABETASUPPE til alle landets bibliotek, og til alle skoler (1. – 4. klasse) som har lyst til å oppleve en morsom og annerledes skoletime.
Beate Riege
Daglig leder Folkeakademiet Midt-Norge

Det var så trivelig å møte deg i går, og fantastisk å se forestillingen din!
Den var en veldig fin miks av læring og latter!
Ann Helen Bergsland Mørk
Barne- og ungdomsbibliotekar Skaun folkebibliotek.

Overhalla 10.10.2016
« Det er bare en ting å si om Klovnen Knut: FANTASTISK!!» Her får du underholdning for
hele familien. Der ungene koser seg får også de voksne standup show på kjøpet».

Mvh
Melamartnan i Overhalla med 6000-7000 besøkende v/Johan Ludvik Lund

Bergen 03.06.2016
Vi gledet oss til at Klovnen Knut skulle komme og være en del av barnehagens 10 års jubileum. Og for en festforestilling vi fikk!

Showet startet med en gang Knut kom inn døren. Med sine vittige ordspill og evne til å snu opp ned på ord og begreper og sette dem inn i nye sammenhenger, var aldeles hysterisk morsom.

Vi voksne fikk informasjon om «lover og regler» på en underfundig, varm og vittig måte, som viste stor innsikt i faget og arbeidet. Jeg tørket lattertårer etter 1 minutt… Forestillingen var bygd opp på en fin måt og Klovnen Knut møtte alle innspill/avbrytelser på en vittig og klok måte. Mistet ikke fokus, fikk bare frem enda mer latter, glede og forventning. Dette er helt tydelig en klovn med innsikt i improvisasjon og barns (og voksnes) sans for humor.

Etter noen tiår i bransjen kan jeg med hånden på hjerte si at dette var den beste klovneforestillingen vi har sett. Kan anbefales på det varmeste!

Mvh Grete Bjerk
Bergen Miljøbarnehage AS

Eidsvoll 23.08.2016
Anbefaler på det sterkeste å bruke Knut Berntsen som underholdning til arrangementer på bibliotek (og sikker mange andre institusjoner som f.eks. skole eller barnehager). Vi på Eidsvoll bibliotek hadde han som underholdning på årets Sommerles underholdning, og vi ble kjempefornøyd med hans forestilling «Velkommen til bords Rufus Roff». Både voksne og barn koster seg veldig mye og utenom scenen er Berntsen er omgjengelig og imøtekommende person. Vi vil gjerne jobbe med ham ved en senere anledning!

Nina C.Gundersen
Barne- og ungdomsbibliotekar
Eidsvoll bibliotek

Årnes 26.08.2016
Hei Knut! Takk for hyggelig iskremfest i Nes bibliotek 25. august 2016. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både voksen og barn og det er stas. En pappa sa han at dette var noe av det morsomste han hadde vært med på, på lenge. Jeg tror at alle lo, sa han med et stort smil.

Og Erlend da, din lille superfan, som begynte å stortute da forestillingen var over. Heldigvis for han at du kommer tilbake i september. Andre barn var så engasjert at de knapt klarte å sitte stille på stolen. Ikke noe å si på deltagelsen fra publikum.

Det var artig å observere at de voksne som satt litt i utkanten og ventet på at barna skulle bli klare til å gå, kom stadig nærmere og lot seg engasjere og glede. Vi setter stor pris på din fine tilnærming til små og store og vil huske iskremfesten 2016 med stor fornøyelse.

Mvh
Nes bibliotek

Oslo 05.09.2016
Takk for en fin hyggestund med barna. De var topp engasjerte ikke minst takket være dine kommunikative egenskaper. Vi voksne satte også pris på underholdningen din. Vi ønsker deg hjertelig velkommen tilbake til Nordseter borettslag på tampen av året.

Bjørn Bredesen
Nestleder Nordseter borettslag

Arendal 12.09.2016
På Arendal bibliotek er vi alltid raskt ute for å få tak i Klovnen Knut når vi har en anledning til å engasjere han. Først og fremst fordi vi synes han er Norges morsomste Klovn, både små og store ler og koser seg gjennom hele showet, men også fordi vi vet at han er profesjonell. Vi har lave skuldre når det er Klovnen Knut som kommer, for da vet vi at alt kommer til å gå knirkefritt. Anbefales på det sterkeste!

Vennlig hilsen
Tove J. Kittelsen

16.02.2015
Nordlysts morsomste Klovnen Knut gikk rett h jem hos barnepublikummet i Risøyhamn.
Latterbrølene begynte med en gang han viste seg i idrettshallen på Risøyhamn skole lørdag under Nordlyst.

Han er så morsom, så morsom, og så overraskende i replikkene og det han gjør, at det må bare komme reaksjoner fra barna hver gang han åpner munnen…….
Andøyposten

23.01.15 til 06.02.15
Anbefaling!
Klovnen Knut var «kultur» på bokbåten Epos’ vintertur 2015 fra 23.01 til 06.02 i Møre- og Romsdal. 43 opptredener med forestillingen «Velkommen til bords Rufus Roff».

Han har tidligere vært om bord med jevne mellomrom, og er en av de mest populære «kulturene» vi har med. Knut evner å engasjere store og små med sine trylle- og tullekunster, og er flink til å tilpasse forestillingene ut fra det aktuelle publikum. Han har tett dialog med barna, og lar dem delta aktivt i ablegøyene.

Å turnere med bokbåten Epos innebærer intense dager. Knut Berntsen utgjør en svært positiv miljøfaktor om bord, og er lett å samarbeide med.
Vi anbefaler Klovnen Knut på det sterkeste!

Hilde Merete Gjessing
Bokbåten i Møre og Romsdal

Evolusjon
«Evolusjon»

Se også Klovnen Knut, Klovn & TryllekunstnerTroll & LirekasseJulenisse & Juletrefest,  Video & FotoKontakt.