Referanser

På denne siden finner du skriftlige bevis for at Klovnen Knut driver en latterlig seriøs virksomhet som klovn & tryllekunstner. Barneunderholdning som verdsettes både av barn og voksne over hele landet. Familieunderholdning i topp klasse, som det er enkelt å organisere (ta en telefon/send en epost) og å gjennomføre (ingen sære krav til scene, lyd, lys og publikumsplassering.)
Spiller like gjerne på scene som gymsal, fellesrom og stuegolv.

P.s.: Jeg har for øvrig utelatt anbefalingene fra min mor… Det ble for pinlig.

Overhalla 10.10.2016
« Det er bare en ting å si om Klovnen Knut: FANTASTISK!!» Her får du underholdning for
hele familien. Der ungene koser seg får også de voksne standup show på kjøpet».

Mvh
Melamartnan i Overhalla med 6000-7000 besøkende v/Johan Ludvik Lund

Bergen 03.06.2016
Vi gledet oss til at Klovnen Knut skulle komme og være en del av barnehagens 10 års jubileum. Og for en festforestilling vi fikk!

Showet startet med en gang Knut kom inn døren. Med sine vittige ordspill og evne til å snu opp ned på ord og begreper og sette dem inn i nye sammenhenger, var aldeles hysterisk morsom.

Vi voksne fikk informasjon om «lover og regler» på en underfundig, varm og vittig måte, som viste stor innsikt i faget og arbeidet. Jeg tørket lattertårer etter 1 minutt… Forestillingen var bygd opp på en fin måt og Klovnen Knut møtte alle innspill/avbrytelser på en vittig og klok måte. Mistet ikke fokus, fikk bare frem enda mer latter, glede og forventning. Dette er helt tydelig en klovn med innsikt i improvisasjon og barns (og voksnes) sans for humor.

Etter noen tiår i bransjen kan jeg med hånden på hjerte si at dette var den beste klovneforestillingen vi har sett. Kan anbefales på det varmeste!

Mvh Grete Bjerk
Bergen Miljøbarnehage AS

Eidsvoll 23.08.2016
Anbefaler på det sterkeste å bruke Knut Berntsen som underholdning til arrangementer på bibliotek (og sikker mange andre institusjoner som f.eks. skole eller barnehager). Vi på Eidsvoll bibliotek hadde han som underholdning på årets Sommerles underholdning, og vi ble kjempefornøyd med hans forestilling «Velkommen til bords Rufus Roff». Både voksne og barn koster seg veldig mye og utenom scenen er Berntsen er omgjengelig og imøtekommende person. Vi vil gjerne jobbe med ham ved en senere anledning!

Nina C.Gundersen
Barne- og ungdomsbibliotekar
Eidsvoll bibliotek

Årnes 26.08.2016
Hei Knut! Takk for hyggelig iskremfest i Nes bibliotek 25. august 2016. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både voksen og barn og det er stas. En pappa sa han at dette var noe av det morsomste han hadde vært med på, på lenge. Jeg tror at alle lo, sa han med et stort smil.

Og Erlend da, din lille superfan, som begynte å stortute da forestillingen var over. Heldigvis for han at du kommer tilbake i september. Andre barn var så engasjert at de knapt klarte å sitte stille på stolen. Ikke noe å si på deltagelsen fra publikum.

Det var artig å observere at de voksne som satt litt i utkanten og ventet på at barna skulle bli klare til å gå, kom stadig nærmere og lot seg engasjere og glede. Vi setter stor pris på din fine tilnærming til små og store og vil huske iskremfesten 2016 med stor fornøyelse.

Mvh
Nes bibliotek

Oslo 05.09.2016
Takk for en fin hyggestund med barna. De var topp engasjerte ikke minst takket være dine kommunikative egenskaper. Vi voksne satte også pris på underholdningen din. Vi ønsker deg hjertelig velkommen tilbake til Nordseter borettslag på tampen av året.

Bjørn Bredesen
Nestleder Nordseter borettslag

Arendal 12.09.2016
På Arendal bibliotek er vi alltid raskt ute for å få tak i Klovnen Knut når vi har en anledning til å engasjere han. Først og fremst fordi vi synes han er Norges morsomste Klovn, både små og store ler og koser seg gjennom hele showet, men også fordi vi vet at han er profesjonell. Vi har lave skuldre når det er Klovnen Knut som kommer, for da vet vi at alt kommer til å gå knirkefritt. Anbefales på det sterkeste!

Vennlig hilsen
Tove J. Kittelsen

16.02.2015
Nordlysts morsomste Klovnen Knut gikk rett h jem hos barnepublikummet i Risøyhamn.
Latterbrølene begynte med en gang han viste seg i idrettshallen på Risøyhamn skole lørdag under Nordlyst.

Han er så morsom, så morsom, og så overraskende i replikkene og det han gjør, at det må bare komme reaksjoner fra barna hver gang han åpner munnen…….
Andøyposten

23.01.15 til 06.02.15
Anbefaling!
Klovnen Knut var «kultur» på bokbåten Epos’ vintertur 2015 fra 23.01 til 06.02 i Møre- og Romsdal. 43 opptredener med forestillingen «Velkommen til bords Rufus Roff».

Han har tidligere vært om bord med jevne mellomrom, og er en av de mest populære «kulturene» vi har med. Knut evner å engasjere store og små med sine trylle- og tullekunster, og er flink til å tilpasse forestillingene ut fra det aktuelle publikum. Han har tett dialog med barna, og lar dem delta aktivt i ablegøyene.

Å turnere med bokbåten Epos innebærer intense dager. Knut Berntsen utgjør en svært positiv miljøfaktor om bord, og er lett å samarbeide med.
Vi anbefaler Klovnen Knut på det sterkeste!

Hilde Merete Gjessing
Bokbåten i Møre og Romsdal

høsten 2014
ANBEFALING
Folkeakademiet i Midt-Norge har høsten 2014 gjennomført sin tredje turne med Klovnen Knut; denne gangen med forestillingen Velkommen til bords Rufus Roff.Tilbakemeldingene vi har fått, både på denne og de foregående turneene, har vært udelt positive. Både barn og voksne ler og koser seg gjennom en herlig time med tull og tryll. Det eneste som er trist er at tiden går så alt for fort. Klovnen Knut treffer både barn og voksne med sin ordkunst og kjappe replikker, tryll og tøys,og beviser nok en gang at det er med humor og barneunderholdning som med det meste ellers i livet; det enkle er det beste.

Klovnen Knut liker å kalle seg tullekunstner, men med en førskolelærerutdanning i bunn skinner det også igjennom at han er en dyktig pedagog som tar barn på alvor. Som arrangør vil jeg også fremheve at Knut er en hyggelig person, som er svært fleksibel og lett å forholde seg til.
Jeg vil anbefale både klovnen og forestillingene på det varmeste.

Beate Riege
Daglig leder Folkeakademiet Midt-Norge

15. – 22. februar 2014
Klovnen Knut besøkte Vinterlysfestivalen 15. – 22. februar 2014 i regi av Nordland Teater.
Han var her hele festivalen og spilte rundt i barnehager, så vel som åpne forestillinger.
Av 100 arrangementer i festivalen var KLOVNEN KNUT den mest populære.

Han er definitivt velkommen tilbake.

Wenche Bakken
Festivalgeneral

05.03.2014
Klovnen Knut er en sikker vinner. Han har evnen til å trollbinde både store og små,
Og han gjør det med en letthet og en munnrapphet som er få forunt.
Det trylles tøyses og klovnes, og høydepunktene kommer tett.
Vi har aldri så mange på arrangement som når Klovnen Knut underholder.

Glad hilsen fra Heidi på Vestby bibliotek.

31.03.2014
Takk Knut!
Dette var en suksess fra begynnelse til slutt. Bibliotekarene jubler!
«Det har vært en sann fornøyelse å samarbeide med Klovnen Knut på hans lange turné i fylket vårt. En sjeldent lettvint samarbeidspartner å ha med å gjøre. Og bibliotekene melder om en strålende opplagt klovn, fulle hus og full jubel på samtlige forestillinger.»

Lykke til videre, og takk for samarbeidet!

Med vennlig hilsen
Kari Hortman
Rådgiver bibliotek – formidling Nord-Trøndelag fylkesbibliotek

25.04.2014
Latteren satt løst da Klovnen Knut besøkte Odda bibliotek med sitt glimrende show «Apestreker». Her var det en herlig blanding av trylling, forsøk på høytlesning, bjellespill og mye annen moro. Barna storkoste seg sammen med Klovnen Knut.

Han var like morsom for barna som for oss voksne.  Og som Kristin Opedal ved Rabben barnehage sa etter forestillingen: «Han var veldig morsom, og barna lo og lo gjennom heile forestillinga! Dette er noko av det beste vi har vore på saman med barna i barnehagen.

Vi ser ham gjerne igjen» Tilbakemeldingene fra de 4 andre Hardangerbibliotekene han besøkte har også vært udelt positive.

Med vennlig hilsen
Tone Beathe Solberg
Odda bibliotek, barneavdelingen

30.04 2014
BOKBUSSEN i Lindås:
Eg hadde gleda av å ha med meg Klovnen Knut i bokbussen i Lindås.
Me vitja 7 barnehagar med stykket «Apestrekar».

Barna var tidvis i ekstase og mange vaksne lo så dei grein, så stykket fall absolutt i smak alle stader me kom.
Klovnen var veldig flink til å tilpassa stykket til publikum og til den tida han hadde til rådvelde på dei ulike stoppa. Ting borna sa og gjorde plukka han opp og putta inn i stykket, og ingen av førestillingane vart like. Etter drygt fem timar avslutta eg turen med vondt i kjeven etter å ha ledd like godt på dei siste førestillingane som på dei første.
For å få plass til alle borna føregjekk dei fleste førestillingane inne i barnehagane, men på to av stoppa fekk me borna inn i bussen i staden. I bussen var det liten boltreplass på den spreke klovnen, men det viste seg at han klarte seg veldig godt med så liten plass og.

Sju førestillingar på drygt fem timar er veldig krevjande, men klovnen Knut klarte det med glans og verka ikkje det spor sliten etterpå. Han var ein behageleg og svært profesjonell klovn å samarbeide med, og utfordringar av mange slag tok han på strak arm. Eg kan varmt anbefale denne klovnen.

Med venleg helsing
Anne-Marie Øgaard

Evolusjon

«Evolusjon»

Bokbåten i Møre og Romsdal. Turne med Klovnen Knut: «I Regnbuens Farger».

Knut Berntsen er en meget allsidig artist. Gjennom sin rollefigur, Klovnen-Knut, byr han på forestillinger spekket med humor som går rett hjem både hos barn og voksne. «I Regnbuens Farger» er på ingen måte en vanlig klovne-forestilling, men en forestilling som inneholder læring, godt pakket inn av trylling, tull og vanvittige ordspill. Han har en helt utrolig kontakt med publikum fra første stund.

Her på bokbåten i Møre og Romsdal har Klovnen Knut spilt hele 196 forestillinger fordelt på 10 turnéer, og han er en av de mest populære artistene vi har hatt med oss på bokbåt-turné.

Forestillingene har fungert godt både for barnehager, skoler og som familieforestillinger. Knut er fleksibel og tilpasser i stor grad forestillingen etter publikum, noe som er en kunst i seg selv.

Som arrangør opplevde jeg at Knut tok alle utfordringer på strak arm, han er samarbeidsvillig og opptatt av at publikum skal få en god opplevelse.

Noen av de forestillingene vi har hatt med er: «VirrrVarrr» – tryll & sirkusrelatert, «Apestreker» – mer reinspikka tull & tøys og «I Regnbuens Farger» – ei forestilling om farger. Med andre ord; varierte temaer, men alle forestillingene har et glimrende artisteri i bunnen.

Jeg gir Knut Berntsen mine beste anbefalinger!

Katrine Solberg

Møre og Romsdal Fylkesbibliotek 20/02/2012

———-

Lom Folkebibliotek 2011:
Klovnen Knut – Verdas mest sjarmerande klovn!

Klovnen Knut besøkte Lom folkebibliotek fyrste gong våren 2008 med forestillinga Apestreker. Med sine viltre og verbale krumspring, apestrekar og ablegøyer og ei eventyrleg kontakt med små og store i salen, gjorde han stor suksess! Vi kunne ikkje vente lenger enn til jul same år, før vi inviterte han på nytt med forestillinga Nisse-Knut. Etter dette har Klovnen Knut blitt ein snakkis i bygda .

I haust (2011)har vi feira 10 årsjubileum på biblioteket, og Klovnen Knut var eit sjølvskrive førsteval på gjestelista. Etter at plakatane kom opp, strøymde folk til biblioteket for å sikre seg billettar.

Denne gongen spelte han den sirkusinspirerte forestillinga VirrrVarrr, der han imponerte med ballkunster, sykling på einhjulssykkel, trylleri og igjen mest av alt med si briljante sjonglering med språket og ei fantastisk kontakt med publikum.

Dette er slett ikkje banal og billeg klovnehumor! Dette er ordkunst og språkleik på høgt nivå som appelerer så vel til barn som til vaksne. Knut har lang erfaring som artist, stiller alltid godt forberedt og har eit stort og naturleg talent for ordkunstneri og sjarm.

Dette gjer at vi med handa på hjartet trygt kan anbefale andre bibliotek eller andre institusjonar som vil arrangere ei meiningsfylt og ellevilt morosam forestilling, å ta kontakt med Klovnen Knut fortare enn svint! De vil garantert ikkje angre!

Begeistra helsing

Rita Mundal, Lom folkebibliotek

———-

Omtaler fra turne i regi av Folkeakademiet Rogaland april 2011:
Turneen var veldig vellykka. Knut spelte på 12 forskjellige steder i Rogaland. Barnehager, skoler, kulturhus, bibliotek. Den same hvor han spelte, og den same hvem han spelte for, alle var veldig veldig fornøyd. Vi fikk mange gode og positive tilbakemeldinger. Klovnen Knut er en dyktig artist men også en kjekk person. Det var enkelt og hyggelig å kontakte han i forbindelse med planleggingen. Det var kjekt å få han til å reise til Rogaland.

Janneke Wijgergangs

Daglig leder i Folkeakademiet Rogaland

———-

Folkets Hus i Sauda:
Jeg hadde gleden av å være til stede ved begge forestillingene Klovnen Knut hadde i Folkets Hus i Sauda den 05.04.2011.

Dette er en entertainer av høy klasse, som jeg har hatt gleden av å møte flere ganger tidligere..

Kontakten han har med salen er utrolig bra. Forestillingene hans passer like godt for så vel barn som voksne.  Han tryller på barnas premisser og er en meget god pedagog som kjenner sitt publikum og spiller med disse hele tiden.

Balansegangen mellom å få med seg de entusiastiske ungene og samtidig holde de i tømme er mer enn bra.

Mvh

Leiv A. Berg, Kultursjef Sauda

———-

Sirakompasset:
Vi hadde en flott og morsom kveld sammen med Klovnen Knut på Utsira sin nye kulturscene Sirakompasset. Han hadde en flott dialog med både store og små fra han trådde inn på scenen til han avsluttet forestillingen. Latteren sto høyt under taket flere ganger i løpet av forestillingen, og flere barn fikk på en nennsom måte prøve seg som medhjelpere på scenen.

Både små og store gav strålende tilbakemeldinger etterpå. De hadde storkost seg! Klovnen Knut var skikkelig ” løyen og småfrekk!”

Vennlig hilsen

Arna Leidland, Utsira kommune

———-

Pittergården på Vikeså:
Klovnen Knut tok heile salen (Pittergården på Vikeså) umiddelbart. Borna vart fascinerte og engasjerte med ein gong.  Dette er ein gjøglar med evne til å fange opp og gå vidare på ting borna i salen sa eller uventa ting som skjedde – til dømes som då nokon sauer gjekk forbi og kika inn vindauga bak scena.  Dei vart verbalt skamklipt til stor latter frå salen, før klovnen hoppa tilbake til eige program. Han sa ting innimellom som var mest moro for dei vaksne, men som var så kort at ikkje borna fanga det opp og mista konsentrasjonen.

Det var ei heilt super forestilling. Han kom i god tid, held tida og traff målgruppa som var varsla. Det set vi pris på i Bjerkreim.

Mvh

Astrid Apalset Vassbø,  Avd.leiar kultur,  Bjerkreim kommune

———-

Biblioteket Varhaug:
6. april 2011 hadde vi besøk av Klovnen Knut på Biblioteket, Varhaug.

Om lag 150 store og små sat med vidopne auge. Dei smilte og lo seg gjennom den 45 minutt lange forestillinga. Klovnen tøysa og tulla med både barn og vaksne, han tulle-trylla og verkeleg trylla. I tillegg var det stor stas då han sykla på einhjul-sykkel. Dette var ei morosam oppleving, spesielt for dei mellom 4 og 9 år.

Med helsing
Karete Fosse, Biblioteket Varhaug

———-

Barne -og ungdoms-teaterfestivalen  2011 på Stord:
Teaterfestivalen 2011 hadde den ære og glede av få besøk av Klovnen Knut. Klovnen Knut var i vrimlearealet når teatergjestane kom for helga. Det var mange som fekk seg ein god latter. Han fenga barn og vaksne med sin humor og ablegøyer.

Ei mor måtte rett i butikken etterpå for å kjøpe klovnekostyme til dottera. Jenta blei så inspirert. Eg trur ikkje ho tok av seg kostymet når ho skulle ete middag ein gong.

Klovnen Knut fekk også besøk av nokre barnehagar på Stord. Han hadde dei i sin hole hand. Det var ikkje vanskeleg å være vaksen som skulle passa på fordi dei var så opptatt av å sjå kva Klovnen Knut skulle gjere eller sei.

Som arrangør til andre arrangørar vil eg sei at Klovnen Knut var med på å lage ein flott start på ein herleg teaterfestival.

Mvh

Kristine Thorkildsen

Festivalansvarleg for Barne -og ungdoms-teaterfestivalen                               

———-

Sosikkedagane i Vanylven 2010:
Vi har dei to siste åra (2009/2010) samarbeidd med Klovnen Knut på Solsikkedagane i Fiskå.

Klovnen Knut er ein fin skikkelse å ha i miljøet rundt Solsikkedagane. Han har halde førestillingar til oppsette tider, samtidig som han er ein del av miljøet, der han går rundt i gatene og spelar lirekasse og underheld på styltar.

Klovnen Knut er lett å samarbeide med, påliteleg og også svært sjølvstendig. Han utfører innslaga utan at vi som arrangør treng å fylje han opp.

Populære innslag som eg gjev mine beste anbefalingar.

Jermund Rekkedal

Kulturleiar

Vanylven kommune

tlf.: 700 30 30302 / mob.: 91 64 31 19

———-

TURNE NORD-NORGE 2010:
Dette var ei forestilling som var helt topp. Ei av de beste forestillingene jeg har vært på. Varierte innslag med masse humor, musikk og læring. Elevene satte stor pris på timen. Jeg hadde egentlig undervisningsfri denne timen, men hadde fått tips om hva som ventet og var tilhører. DET ANGRET JEG IKKE PÅ. Jeg håper KLOVNEN KNUT snart kommer tilbake.

Vemund Helmersen, Hagebyen skole, Harstad

———-

Medkila skole, Harstad:
Både store og små var meget fornøyd med forestillingen.

Det var en fin mix mellom humor for elever og for voksne, samt mellom dosen med pedagogikk/læring og lek/tøys.

Svein Inge Johnsen, Medkila skole, Harstad

———-

Finneidfjord skole, Hemnes:
Takk for flott forestilling om farger. Den gitt rett hjem hos alle elvene våre ( 1. – 7. klasse). Alle de voksne syntes også at forestillingen ga dem mye, inkludert en god latter ( men også et faglig innhold !)

Takk og lykke til videre !
Leif Holmstrand, Finneidfjord skole, Hemnes

———-

Grønnebakkan barnehage i Harstad:
….Det tok ca. 10 sekunder fra Klovnen Knut kom inn i rommet (i Grønnebakkan barnehage i Harstad) til alle lo av full hals… Klovnen Knuts forestilling er bygget opp slik at det hele tiden er underholdende å se på – også for de voksne. Ved hjelp av tradisjonelle klovnekunster som sjonglering, litt tryll og mye humor, fikk han frem budskapet sitt. Og ungene var med fra første stund. Hver gang et av barna kommer med en kommentar, kommer det kjapt en improvisert vits tilbake. Til tross for at dette i utgangspunktet er en barneforestilling, satt undertegnede journalist med et smil om munnen gjennom hele forestillingen.

Harstad Tidende 29.03.2010

———-

Lofotposten 10.04.2010:
Klovnen Knut hadde ungene i sin hule hånd helt fra starten. Ungene hylte en latter da klovnen skulle dra for gardinene, og på sedvanlig klovnevis var dette en omstendelig affære.

Klovnen Knut presenterte sitt budskap på en svært engasjerende måte, og ungene var helt med. De voksne ble også trukket med i fleipen og den utsendte journalisten slapp heller ikke unna.

Selv om latteren til stadighet runget gjennom biblioteket så ble det av og til helt stille. For hvordan i all verden klarer klovnen å trylle en rød ball om til en gul ball?

…..Selv om Klovnen Knut kom med mange morsomm sprell var det gjort med pedagogisk vinkling. Ingen tvil om at denne form for læring er morsomt for ungene.

Lofotposten 10.04.2010

———-

Trollstua barnehage:
Styrer i Trollstua barnehage (Finnsnes) Eva Groth Grønlund var svært fornøyd med klovnen, og det var barna også. – Dette var jo helt supert, og barna koste seg, de satt og fulgte med og lo i en hel time, sier hun og smiler…

Troms Folkeblad 16.04.2010

———-

Brekka barnehage:
Takk for flott forestilling for barnehagene i Sørreisa. Både små og store var veldig fornøyd. Fabelaktig trim for lattermusklene. Vi bruker deg gjerne igjen !
Vennlig hilsen

Lena Skogheim Bal enhetsleder Brekka barnehage

Se også Klovnen Knut, Klovn & TryllekunstnerTroll & LirekasseJulenisse & Juletrefest,  Video & FotoKontakt.

Comments are closed.